Maar liefst 40 miljoen mensen spelen al Fortnite. Ken jij het nog niet? Als je van hutjes bouwen met Minecraft en tegen zombies vechten in shootergames, is Fortnite helemaal iets voor jou. 

We zullen het je even voorstellen in de tekst hieronder. Als je het spel wel al kent, moet je zeker eens naar het filmpje hierboven door Youtuber Royalistiq kijken – om eens goed te lachen met de grappigste kill ooit!

Het verhaal

Je woont in de normale wereld. Maar plots komt er een enorme storm, dat 98% van de wereldbevolking doet verdwijnen. Jij bent één van de weinige overlevers. Door de storm zijn er ook zombies ontstaan. Zij komen de laatste overlevers uitroeien.

 

Hoe werkt het?

Iedere ronde start met een tikkende klok: je moet zo snel mogelijk materiaal verzamelen om een fort te bouwen. Want ‘s nachts komen de zombies! Je fort bouw je op met muren, bodems, trappen en valstrikken.

Materiaal verzamel je door alles kapot te maken! Je hakt bomen om voor hout, je beukt huizen omver voor steen en voor metaal ram je auto’s in elkaar.

Hoe verder je geraakt in het spel, hoe sterker en slimmer de zombies worden. Je forts en valstrikken moeten dus ook steeds beter worden!

Je hebt je team nodig

Je kan het spel alleen of in teams van maximum 4 personen spelen.

Zeker op de hogere, moeilijkere niveaus heb je een team nodig om de zombies te verslaan. Iedereen kan zich specialiseren in hun favoriete deel van het spel. Ben jij de scherpschutter van de groep? Maak jij de beste forts? Ben jij de sluwste schattenjager of de sterkste vechter?

Battle Royal

Een leuke modus in het spel is de Battle Royal-mode. Daar speel je tegen de andere gamers.

Jullie worden op een eiland gedropt. Daar moet je wapens zoeken ter verdediging en om je medespelers uit te schakelen. Je kan ook weer muren, vloeren en valstrikken bouwen. Het eiland wordt door een storm steeds kleiner, dus iedereen wordt dichter en dichter bij elkaar geduwd.

De laatste speler die nog leeft is de winnaar.

Kost het geld?

Nee, het is een gratis spel. Je kan het spelen op de computer of tablet (Windows of Mac), iPhone, playstation 4 of Xbox. Binnenkort kan je het ook op smartphones spelen. Je kan ook extra’s kopen in het spel, dat kost wel geld.

Zin gekregen om te spelen? Pas op voor ervaren spelers zoals Youtuber Royalistiq, want als beginner ben jij een makkelijke prooi!